The Fellowship of Acoustics BV, Laura Bults
Van geranium naar gitaar…., dat is niet bepaald een gebruikelijke overstap. Toch besloot Rudi Bults in 2001 om te stoppen met zijn hoveniersbedrijf en te starten met de verkoop van gitaren. En dat blijkt geen slechte keuze. Want inmiddels verkopen ze bijna 800 gitaren in binnen- en buitenland en weten veel bekende artiesten, zoals Sanne Hans, Daniel Lohues en Douwe Bob, de weg naar dit bijzondere bedrijf in Dedemsvaart te vinden.

Unieke gitaren
Nadat Rudi The Fellowship of Acoustics startte kwam eerst dochter Laura en later ook zoon Coen het bedrijf versterken. Tegenwoordig verkopen ze met ongeveer 10 medewerkers zowel nieuwe als oude gitaren en zelfs echte ‘collectors items’ die door liefhebbers van over de hele wereld worden gekocht. Voor Laura is dit een mooie mix; “Ik vind het fijn dat we een familiebedrijf zijn waarin alles bespreekbaar is en dat we bovendien een uniek bedrijf zijn door de heel bijzondere gitaren die we soms verkopen.”

Nuchtere mentaliteit
Hoewel de meeste verkoop via internet verloopt en het grootste deel van de afnemers Duits  is, is Laura om meerdere redenen blij dat ze zich in Dedemsvaart (in het voormalige gemeentehuis) hebben gevestigd. “In de eerste plaats past de nuchtere mentaliteit erg bij ons. Daarnaast hoeven onze Duitse klanten niet ver de grens over om bij ons te komen en in Nederland hebben we inmiddels al zo’n sterke naam dat ook klanten vanuit het Westen bij ons komen.”

Volop ruimte
De ondernemer die graag wil groeien zou zich volgens Laura ook hier moeten vestigen. Je hebt hier niet alleen ruimte maar je krijgt hier van de gemeente ook de ruimte. Kortom; een goed ondernemersklimaat voor een lage kostprijs!