Buiter Beton, Lydia Dragt
Je vindt er bijna alles voor je tuin, behalve de planten. In totaal zijn dat ongeveer 3.000 artikelen om je tuin en terras in te richten en te maken tot een fijne plek om te zijn. Precies dat is wat Lydia Dragt van Buiter Beton in Balkbrug zo leuk vindt aan haar werk; “we maken mensen blij met onze producten.”

5.000 m2  inspiratie
Vader Jan begon in 1979 met zijn bedrijf in Vinkenbuurt (Gemeente Ommen) maar kreeg daar niet de gelegenheid om uit te breiden. Daarom verhuisde hij in 1999 naar Balkbrug waar het van de Gemeente Hardenberg alle medewerking kreeg. Inmiddels kan de klant in Balkbrug eindeloos inspiratie opdoen in het sierbestratingspark van maar liefst 5.000 m2  en in de 13 thematuinen. Met het eigen merk ‘Terras & Trends’ bieden ze zowel de zakelijke als de particuliere klant alles wat nodig is voor de perfecte tuin.

Ondernemend dorp
Samen met vader Jan en man Pieter vormt Lydia een hecht team dat de leiding heeft over het moderne familie bedrijf. “We zijn één grote familie en de betrokkenheid van ons personeel is groot. We gaan voor hetzelfde doel en ik ben blij met de mentaliteit in deze regio” aldus Lydia, die niet alleen actief is in het eigen bedrijf maar ook voor de Balkbrugse Ondernemersvereniging. “Balkbrug is een klein maar wel ondernemend dorp met nuchtere en makkelijke mensen.”

Gunstige ligging
Volgens Lydia maken deze mentaliteit en de gunstige ligging ten opzichte van de A28 van Balkbrug een perfecte plek om te ondernemen. Ook hebben ze door de jaren heen ervaren dat de gemeente Hardenberg meedenkt met de ondernemers