Oegema Transport Dedemsvaart BV, Gina Wielink

Waar je ook rijdt in Nederland of in het buitenland; je komt ze bijna altijd tegen, de auto’s van Oegema Transport uit Dedemsvaart. Met meer dan 250 trekkende eenheden en ca. 400 medewerkers levert Oegema een uitgebreid pakket aan diensten voor eigenlijk iedereen die transport nodig heeft.

Vierde generatie
Het was betovergrootvader Freerk Oegema die zich vanuit Friesland vestigde in Dedemsvaart en daar in 1919 zijn bedrijf begon. Achteraf bezien geen slechte keuze. Inmiddels zwaait de vierde generatie Oegema, Sibbele met zijn vrouw Gina, de scepter over het bedrijf en is de wereld waarin zij ondernemen flink veranderd.

Blijven vernieuwen
Gina vertelt er enthousiast over: “We leven steeds meer in een 24-uurseconomie waarin we bijna alles via internet regelen en steeds hogere eisen stellen aan de snelheid en betrouwbaarheid van leveren. Daarom zijn wij continu in gesprek met onze klanten om te kijken hoe en waar we kunnen verbeteren of vernieuwen. Het geeft me een goed gevoel dat wij als bedrijf ons steentje bijdragen aan deze moderne economie.”

Gunstig economisch klimaat
Gina ziet ook voor nieuwe ondernemers een goede toekomst in dit gebied. Het ligt gunstig ten opzichte van het economisch sterke Zwolle dat naar haar verwachting een belangrijke stad voor het Noorden gaat worden. Dedemsvaart lift mee op het gunstige economische klimaat van Zwolle maar is een aanzienlijk goedkopere locatie. Bovendien is het een gebied met een goede arbeidsmoraal waar bedrijven samen willen werken om elkaar te versterken.